top of page
  • תמונת הסופר/תנמרוד קפלוטו

איך לבנות חנות באינטרנט

עודכן: 2 במאי 2022

העידן של היום מציע לא מעט אפשרויות למכור מוצרים און־ליין ולמעשה העולם מתחיל להתקדם לשם ומהר. אל תוך המעגל הזה מצטרפות לא מעט חברות קטנות וגדולות כשהמטרה היא למכור בכל מקום ובכל זמן. היום כבר לא צריך להמתין שהחנות תפתח והמוכרת הנחמדה תעניק לנו שירות.

פשוט נכנסים, בוחרים את המוצרים שאוהבים ונגשים לסל הקניות לתשלום. אין ספק שחנויות האונליין יכולות לחסוך לנו המון כסף.

אז איך לעשות את זה נכון? כל הפרטים בכתבה הבאה.


אתרים לבניית אתרים

ישנם לא מעט חברות שמציעות שירות של אחיסון, עיצוב ועוד... מבחינת המחירים כמעט כולם באותו הטווח

הנה כמה שאני ממליץ: wix , squarespace , wordpress

במידה ובחרתם להעביר את השלב הזה לאדם מקצועי או חברה שעוסקת בתחום חשוב לראות שלל דוגמאות של עיצובים ותבניות ולבדוק את המחירים לעומק, במידה ואתם הולכים להקים חנות ענקית (אבל ממש ענקית) אני ממליץ לפנות לחברה העוסקת בתחום ולצדה עובדים מתכנתים שיכולים לפתור כמעט כל בעיה ולשמור על אבטחת המידע של הלקוחות וכמובן צוות שלם שמתעסק בעיצוב ועוד.

כמות המוצרים בחנות

השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להבין שחנות און־ליין היא חנות לכל דבר.

העמוד הראשי הוא חלון הראווה והעמוד הבא הוא הגלריה או המדף שלנו. כולנו אוהבים להיכנס לחנות ולראות שפע של אפשרויות הן מבחינת צבעים, גדלים וכו' ולכן כבר בשלב הזה אומר לכם - חנות שיש בה פחות מחמישים מוצרים לרוב לא תהנה ממכירות או עגלה עמוסה.

אתרי האון־ליין (או בשמם המקצועי אתר איקומרס - E-commerce) מציעים מגוון רחב של מוצרים ולרוב חנויות אלו מכילות בתוכן לפחות 500 פריטים ומעלה.

נכון, לא לכולנו יש כמות כזו גדולה של מוצרים אבל חשוב להבין את הנוסחה הפשוטה: יותר מוצרים = יותר מכירות.

ככל שללקוח ישנם יותר אפשרויות הסיכוי למכור גדול יותר.


מהו המוצר שאתם רוצים למכור?

להיות ממוקדים זה המפתח השני בסיפור. לדוגמא: האתר שלכם מציע מוצרי קוסמטיקה? מעולה!

השתדלו למכור רק מה שקשור לתחום הזה ולא להוסיף מוצרים כגון "נעלי גומי לאמבטיה" (וכן, יצא לי לראות דברים מהסוג הזה)

למה? כי אף אחד לא יחפש מוצר כזה באתר שלכם לכן הזמן שתשקיעו לכך הוא לחינם.

המראה החיצוני - שיווק

בשלב הזה לא מעט חנויות ברשת נופלות וזו מהסיבה הפשוטה שהם לא משקיעים במיתוג נכון, הפעילות שלהם ברשת לא מקצועית והמוצרים לא מצולמים יפה. שנתחיל?

לוגו או בעברית סמליל

חשוב מאוד שהלוגו ידבר בשפה מדויקת ויהיה זכיר ומיוחד, לכן כבר בנקודה הזו אני ממליץ לפנות למעצב/ת גרפי ולתכנן את החתימה הראשית של העסק - תחשבו על זה כמו שלט גדול בכניסה לחנות.

אני אישית אוהב להכנס לחנויות בעולם שמעוצבות בטוב טעם ואין לי ספק שזה משפיע על שיקול הדעת שלי בזמן הרכישה לכן חישבו גם על העיצוב הכללי של האתר כולו.

הצלם

חשוב לבחור צלם מקצועי שמכיר את התחום ויודע בדיוק איך לצלם את המוצרים כך שכל לקוח/ה שיכנס לחנות יראה את המוצר ויבין בדיוק אבל בדיוק מה הוא הולך לקבל.

הצלם חייב להיות מדוייק בלא מעט שלבים ופרטים: צבע המוצר חייב להיות תואם למציאות, טקסטורות, תאורה מדויקת ויחס גודל של המוצר מול כל המוצרים אשר מוצגים באותה הגלריה.

ארחיב מעט בנושא: אתם הולכים לבנות גלריה לכן גודל המוצר בתמונה חייב לשמור על פרופורציות ביחס למוצרים שעומדים ליד.

לדוגמא: במידה ויש לנו סבון רחצה של 500 מ"ל ואותו מוצר, באותו הריח שנמכר ב100 מ"ל חייב להיות שונה מבחינת המידות. כאשר הצלם עורך את התמונות ומתחיל לבצע התאמות גודל לחנות חשוב שגם המידות של המוצר יהיו ברורות בגלריה עצמה.

הנה לכם אתר שאני מאוד אוהב

עוד נקודה שהיא לא פחות חשובה, יש לצלם את המוצר בכמה זוויות. שוב, צריך לזכור שהלקוח/ה לא ראו את המוצר פיזית ומאוד קשה להבין מה הם רוכשים ובכך תמנעו הססנות מצד הלקוח והכי חשוב כמות ההחזרות תקטן בצורה משמעותית.

איך לצלם את המוצרים?

רק לא כמו כולם. לא מעט חנויות און־ליין מביטות על אמזון או אסוס כאילו הם המציאו את הגלגל וכאן חשוב לי להדגיש - זה ממש לא ככה. מאחורי האתרים האלו עומדים להם מוחות שחשבו על כל הפרטים הקטנים והם בנו לעצמם שפה וחתימה משלהם תוך מחשבה מעמיקה כיצד לגרום לצרכן שלהם לקנות והרבה.

תהיו מקוריים! אני ממליץ לכם לקבוע פגישה עם הצלם שבחרתם ולחשוב ביחד איך לצלם את כל הגלריה.

לאחר שבחרתם שפה ותאורה נכונה בה אתם הולכים לצלם את כל הגלריה היצמדו לשפה הזו ואל תשנו אותה - לפחות לא בשנה הראשונה.

אבל אני לא מבין בזה כלום!

משפט מוכר לי אבל! זה לא פותר אתכם לבדוק ולחקור אתרים נוספים ברשת. אז לפני שאתם מגיעים לפגישה עם הצלם או איש השיווק תבדקו לפחות עשרים אתרים שאהבתם ותציגו להם את המידע החשוב בפגישה.

חלון ראווה

החנות שלכם היא חנות לכל דבר לכן אני ממליץ לשקול טוב טוב מהי התמונה הראשונה שהלקוח רואה. רוב הנטישות בשלב הראשון הם בגלל תמונה לא יפה. מעצבי אתרים בונים בכמה שכבות: עמוד ראשי שהוא עמוד הכניסה, עמוד גלריה ששם מוצגים כל המוצרים למכירה ועגלת הקניות. אלו העמודים הכי חשובים.

בנוסף, אתרים רבים החלו להוסיף כתבות תוכן וטיפים כדי להגדיל את כמות הכניסות ולקדם את החנות בצורה אורגנית.

שנחזור לחלון הראווה? התמונה הראשית כפי שאמרתי מאוד חשובה. חשבו מראש מה יכול "לגרות" לקוח/ה להיכנס ולבדוק את המוצרים שלכם. לדוגמא, הוחלט להעניק הנחה על כל החנות? מעולה! ביקשו מהמעצב/ת הגרפי/ת שלכם לעצב עבורכם באנר יפה - שוב, תנסו לדמיין את עצמכם בקניון הגדול.


תיאור המוצר

אז איש המכירות שלנו לא נמצא מול הלקוח/ה ואין לו אפשרות להסביר על טיב המוצר וכאן נכנסת העבודה הכי חשובה אך הכי מורכבת בתהליך. תיאור המוצר חייב להיות מדויק עד לפרטים הכי קטנים שיש.

לדוגמא: גובה, רוחב, משקל, סוג בד, מידות הדוגמנית, צבע, כמות מלאי, ארץ הייצור ובקיצור הכל.

לא מעט פעמים אני מוותר על רכישות ברשת בגלל תיאור גרוע או מידע לא ברור - שימו לב לכך!

בנוסף, זה גם ימנע כמות החזרות גדולות או עומס על שירות הלקוחות.


עלות המוצרים

היום אפשר לבדוק הכל ברשת תוך מספר רגעים, התחרות גדולה ולכן חשוב לחקור מה קורה סביבכם.

הקמתם אתר, עקבתם אחר כל השלבים אבל המוצר שלכם יקר ביחס לרשת? הפסדתם לקוח/ה.

אתן לכם דוגמא אמיתית: החלטתי לרכוש כפכפים לים של חברת "אדידס" ומיד כתבתי בגוגל "אדידס".

גוגל כמו גוגל מיד הציג לי לפחות מיליון תוצאות אבל אז הבנתי שאני מחפש משהו ספציפי אז נכנסתי לאתר של החברה עצמה, המחיר היה $50. העתקתי את שם הדגם, נכנסתי לאתר אמזון והופ המחיר ירד בחצי.

איך? לא מעט אתרים גדולים כמו אמזון רוכשים את המוצרים האלו בכמות גדולה ובכך מורידים את עלות המוצר. שני הצדדים יוצאים מרוצים וכך גם הלקוח/ה. במידה ואתם מוכרים מוצר מיוחד שאין כמותו בשום מקום ברשת אז... גם כאן - חשוב לבדוק מהם המחירים ברשת והאם הם זהים למוצר דומה ורק אז לחשב שוב את עלות המוצר שלכם.

מי זה הלקוח?

לרוב, טווח הגילאים שמבצעים רכישות ברשת הם בגילאים 25-45 והם יודעים בדיוק איפה לחפש. למעשה מחקרים גילו שהצרכן ברשת הרבה יותר מורכב מהצרכן שמגיע פיזית לחנות. אין איש מכירות והרשת פתוחה, זמן יש ולכן הצרכן בודק בכמה אתרים נוספים על מנת לחסוך מעט כסף. טיפ: גם משלוח חינם יכול לגרום ללקוח לבצע רכישה לכן נסו מראש להבין לאיזה סוג של לקוח/ה אתם פונים וכיצד ניתן להשתפר מבחינת עלויות.


הרשתות החברתיות

הסיפור שלכם לא מתחיל בחנות האונליין ולמעשה הוא מתחיל ברשתות החברתיות. היום חשוב מאוד להשקיע בחנות שלכם מחוץ לגבולות האתר ולהכיר את הרשתות החברתיות אשר מושכות אליכם לקוחות חדשים.

אינסטגרם ופייסבוק מציעות שירותים מדהימים של הצגת המוצר ואף רכישה דרכם אבל למעשה הלקוח/ה רוכש/ת את המוצר ישירות מהאתר שלכם מבלי לעבור מעמוד לעמוד - גאוני.

אז כן, כבר בשלב הקמת החנות החדשה שלכם הוסיפו לתוכנית העבודה בניית עמוד אינסטגרם ופייסבוק עסקי.


זהו אני מוכן לצאת לדרך, מה עכשיו?

אחרי שכל המוצרים מוכנים, האתר נראה מעולה ואפילו הרשתות החברתיות מוכנות ליריית הפתיחה חשוב לי להגיד את זה כבר בשלב הזה - זה לא קורה ביום אחד.

קחו בחשבון כמה דברים: בשלב הראשון גוגל יסרוק את האתר ויחשוף אותו לרשת כדי שאתם תופיעו במנוע החיפוש כמו כל אתר אחר. הרשתות החברתיות כגון אינסטגרם או פייסבוק ישמחו לקבל מכם מעט כסף בכדי לקדם את המוצר/עמוד שלכם אז עיצרו.

בחודש הראשון תנו לאתר "לרוץ". הרשת תחשוף אותו והיא בעצמה תכיר בנוכחות ובתוכן ובנוסף בזמן הזה אתם תציפו עוד ועוד תכנים והלקוחות שלכם יכנסו לעמודים שיש בהם מידע ומוצרים. יצא לי להיחשף לאתרים חדשים ובשניה שנכנסתי לעמוד האינסטגרם שלהם גיליתי שממה. הלקוח שלכם מצפה לראות גם שם שפע של תוכן וצבע - הסבלנות משתלמת.


אין לי זמן להתעסק ברשתות החברתיות

מובן, מוכר וידוע. זה דורש המון עבודה ותפעול אבל ההמלצה שלי היא לנסות לפחות במשך חודש להכיר את הרשתות ולהבין בכלל במה מדובר ולאחר מכן לפנות לספקים המעניקים שירותים בנושא.

אני באופן אישי ממליץ לחלק את תקציב לדוגמא: קידום בגוגל, קידום בפייסבוק, קידום באינסטגרם ותמיד אפשר להוסיף מובילי דעת קהל. מה הכוונה? בלוגרים שיכולים לקדם את המוצר (שימו לב שיש להם קשר למוצר שלכם והעמוד שלהם נראה טוב) שוב, הכל תלוי תקציב כמובן.


שכחתי משהו?

יכול להיות אבל לדעתי בשלב הראשון אלו הכלים הכי חשובים לתחילת התהליך ולצעדים הראשונים בבניית חנות אונליין.

יש לכם עוד שאלות? מוזמנים לפנות אלי בכל שאלה בנושא

הכתבה מנוסחת בלשון זכר, אך פונה לנשים ולגברים כאחד


כמה קטעי וידאו שגם יכולים להעניק לכם תשובות נוספות בנושא:

איך לבנות חנות - קליפ מלא (מעט ארוך אבל מאוד ממוקד)


צילום

#איךלבנותחנותבאינטרנט #חנותאוןליין #חנויותבגדים #רכישותברשת #רכישהאוןליין #אוןליין #פייסבוק #קידוםבפייסבוק #קידוםבגוגל #קידוםברשת #איךלבנותאתר #אתרבחינם #לבנותאתר #מכירהבאינטרנטבחינם #רכישותברשת #עמודמוצר #וורדפרס #ויקס #נמרודקפלוטו #נימרודקפלוטו #קפלוטו #צלםמוצרים #צילוםמוצרים #צילוםעלרקעלבן #צילוםמקצועי

88 צפיות0 תגובות
bottom of page